Wednesday 24 August 2011

Zacusca

Ingrediente:

15 bucati vinete
5 kg rosii sau bulion
50 bucati gogosari
50 bucati ardei gras
2kg ceapa
1 l ulei


Mod de preparare:

Gogosarii si ardeii se coc si se curata de coaja si seminte si se dau prin masina de tocat. Vinetele se coc, se curata si se pun la scurs. Ceapa se taie solzisori si se pune la prajit galbuie. Se adauga gogosarii, ardeii, vinetele. Bulionul (sau rosiile) se pune putin cate putin.
Se pun in borcane mici si se fierb 20 minute.

Pt gust se adauga sare, piper, foi de dafin.


Deasemenea se pot adauga  cipuerci , morcovi ca ingrediente.

Alte retete preluate de pe culinar.ro


ZACUSCA CU MORCOVI

  • Ingrediente

    2,5 kg morcovi
    2,5 kg gogosari
    2 kg ceapa
    2 teline mari
    500 ml ulei
    3 linguri vegeta
    foi de dafin
    1 kg bulion de casa 

  • Mod de preparare

    Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si ardeii taiati cubulete. Se fierb la foc potrivit, pana cand legumele devin moi si compozitia omogena.Bulionul se obtine din 3 kg rosii. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia inca 15 minute. Zacusca  fierbinte se pune in borcane, care se inchid ermetic cu filet, se aseaza intr-o tava la cuptor. Se tin la foc domol pana prind o crusta deasupra. Apoi borcanele se scot de la cuptor, se acopera cu paturi groase si se lasa pana a doua zi. 

No comments:

Post a Comment