Tuesday 28 February 2012

Sarmalute de post

Ingrediente:

2 verze murate
250 g orez
200 ml ulei
3 cepe mijlocii
2 ardei grasi
500 g ciuperci
3 rosii
cimbru
sare
pier

Sugestie: ciupercile pot fi inlocuite cu 2 morcovi, o telina, un fir de praz si 100 g soia granule oparite si bine scurse.

Mod de preparare:

Se pregatesc foile de varza pentru umplut. Restul de varza se toaca marunt si se caleste. 
Se calesc ceapa tocata marunt, ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Legumele se inabuse 15 minute, dupa care se adauga orezul spalat si curs. Se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute adaugandu-se un pahar cu apa si o lingura de condimente pentru sarmale. Cu compozitia rezultata se umplu foile de varza si se formeaza sarmalutele care se aseaza randuri, randuri. Intre straturile de sarmale se pune varza tocata, cimbru si feliile de rosii si bulionul. Sarmalele se acopera cu apa si se dau la fiert, la foc potrivit, timp de doua ore si jumatate.


No comments:

Post a Comment