Friday 19 August 2011

Rosii uscate in ulei

Ingrediente

2 kg rosii mici
un praf sare de mare
un praf piper
10 catei mici de usturoi
6 varfuri de lingurita de cimbru
2 ardei iuti
200 ml masline


Mod de preparare

Se aleg rosiile micute, cu putini samburi. Se spala bine, se sterg cu servetele absorbante si apoi se taie jumatati pe lung. Seaseaza in tava cuptorului, cu pulpa in sus, lasand spatiu intre ele, sa nu se atinga. Se presara cu sare de mare si putin piper. Se baga la cuptorulpreincalzit in prealabil la 100 grade Celsius si se lasa in jur de 3 ore, in funtie de marime. Se verifica la fiecare jumatate de ora.
Sunt gata atunci cand nu sunt nici foarte moi nici forte tari si sunt inca flexibile, asemenea stafidelor.
Se aseaza bucatelele de rosii inghesuite intr-un borcan introducand printre ele catei de usturoi intregi, rondele de ardei iute, piperul si cimbrul. Se toarna ulei de masline pana sunt perfect acoperite.
Se tin la frigider si se consuma in 3 saptamani





No comments:

Post a Comment