Wednesday 10 August 2011

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Am pregatit Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Ingrediente


250 g unt
250 g zahar brun
250 g faina
50 g cacao neagra
150 g alune de padure
200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
5 oua
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de migdale
1 praf de sare
-pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Mod de preparare

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari. Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou. Apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa, se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie omogena.
Alunele tocate se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele (eu am folosit cirese din compot) fara samburi, se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.


Pofta buna!

Imagini din timpul prepararii:





 Reteta preluata de pe site-ul Culinar.ro

http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/checuri/chec-cu-ciocolata-cirese-si-alune-de-padure/52/2/18755/

No comments:

Post a Comment