Tuesday 28 February 2012

Tort cu frisca Valentine`s Day

Ingrediente:

pentru blat:

6 oua
3 linguri de fistic macinat
3 linguri de nuca macinata
6 linguri de zahar
un praf de sare
3 linguri de faina
un plic de zahar vanilat

pentru crema:

250 g branza ricotta
40 g unt
200 g ciocolata alba
150 g zahar pudra
3 galbenusuri
300 g frisca

Pentru ornat:

inimioare, floricele decorative, creioane pentru decor

Mod de preparare:

Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, fisticul si nuca. Se incorporeaza usor si la sfarsit, se adauga faina cernuta, Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se baga la cuptor la 140 grade.
Separat se topeste ciocolata  la baie de aburi, se dilueaza cu unt topit si la final se adauga esenta de menta.
Intru-un bol, se freaca galbenusurile cu zaharul si cu branza ricotta. In crema  de branza se adauga ciocolata cu aroma de menta si frisca batuta. Se incorporeaza si se lasa la rece.
Dupa ce s-a copt blatul, se scoate, se lasa sa se raceasca, se taie in trei si se umple cu crema de menta. Se orneaza cu frisca si martipan si cu inimioare, floricele rosii.

Pofta buna!


No comments:

Post a Comment