Dulciuri

 

Prajitura delicioasa cu prune

Ingrediente:

-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-un praf de sare
-esenta rom, vanilie, lamaie
-margarina pentru uns tava
-500 gr prune, curatate de samburi si taiate jumatati
 
 Mod de preparare:

Prajitura cu prune este delicioasa. Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adauga cate putin zaharul, pana se incorporeaza tot.
Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga esentele si se amesteca bine.
Se adauga faina cernuta. Se amesteca cu o lingura de jos in sus.Se unge tava cu margarina sau ulei,si se toarna aluatul.
Prunele se aseaza unalanga alta. Se introduce tava in cuptorul cald,si se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata se scoate si se lasa la racit.Se pudreaza cu zahar pudra.Se taie cand s-a racit.
 
Mod de servire:

Prajitura cu prune se serveste dupa ce sa-a racit prajitura.
 
 

MUFFINS

  • Ingrediente

    Pentru 6 muffins avem nevoie de:
    2 oua,
    110 gr de unt moale,
    110 gr de zahar,
    140 gr faina,
    70 de gr bucatele de ciocolata,
    1 plic de zahar vanilat,
    2 lingurite de praf de copt,
    2 linguri de lapte (reteta nu prevede lapte, insa eu am pus pentru ca mi se parea cam densa compozitia, ramanea lipita de peretii mixerului).







  • Mod de preparare

    Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine. Se adauga apoi bucatelele de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura Am pregatit 12 forme de hartie . Am impartit compozitia in doua parti. Intr-o jumatate am pus cacao. Am pus cu o lingura compozitia in fiecare, apoi cu o lingurita le-am nivelat si am mai pus deasupra bucatele de ciocolata. Le-am dat la cuptor (preincalzit) la 180 de grade, reteta zice ca se fac in 15 minute, la mine inca erau crude dupa 15 minute. In orice caz, depinde de cuptor, verificati cu scobitoare. 



  •  

    Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

    Am pregatit Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

    Ingrediente


    250 g unt
    250 g zahar brun
    250 g faina
    50 g cacao neagra
    150 g alune de padure
    200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
    5 oua
    1 plic de praf de copt
    1 plic zahar vanilat
    1 lingurita esenta de migdale
    1 praf de sare
    -pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

    Mod de preparare

    Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari. Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou. Apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa, se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie omogena.
    Alunele tocate se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele (eu am folosit cirese din compot) fara samburi, se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
    Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
    Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.


    Pofta buna!
     

     

    Prajitura cu piersici

    Ingrediente

    2 oua
    150 gr zahar tos + 1 pliculet zahar vanilat
    300 gr faina + 1 pliculet praf de copt
    125 ml ulei
    1 pahar mic de iaurt
    fructe




  • Mod de preparare

    Faina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca. Separat, se amesteca restul ingredientelor. Se adauga faina si se amesteca cu grija sa nu ramana cocoloase. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se adauga fructele si se da totul la cuptorul incins la 180 de grade C pentru circa 30 de minute.






  • \