Monday 19 September 2011

Vinete Italienesti

Ingrediente:

6 cani pireu de rosii
o ceapa mica
2 catei de usturoi
sare
busuioc
3 vinete
mozzarela
branza parmesan


Mod de preparare:

Se taie vinetele subtiri pe lung. Intr-o cratita se pun vinetele peste care se presara sare. Cratita se acopera. Intre timp vom face sosul de rosii. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, se pun cateii de usturoi, ceapa taiata se se lasa cateva minute pana se rumenesc. Se punse sosul pireu si la sfarsit se adauga busuiocul. Dupa ce vinetele au fost scurse de apa  se prajesc. Intr-un vas de iena se pune un strat de sos de rosii. Apoi se adauga vinetele asezate orizontal un alanga alta. Se mai pune  un strat de rosii peste vinete. Se presara branza parmezan data pe razatoare. Se pune mozzarela taiata felii. Se poate pune mai multa in functie de preferinte. Apoi se pune un alt strat de vinete. De aceasta data vinetele se aseaza vertical. Se continua urmand pasii prezentati pana se termina feliile de vinete. Mancarea se termina cu sosul de rosii peste care se presara branza parmezan. Se baga la cuptorul incalzit inainte cca 40 minute. Se  lasa sa se raceasca pentru a se aseza feliile de vinete, dupa care se taie si se servesc.

Pofta Buna!


No comments:

Post a Comment