Tuesday 27 September 2011

Foietaj de casa

Este un foietaj simplu de preparat, acasa il facea mama pentru placinte  - erau pufoase, aromate si foarte fine. Il puteti folosi la placinte, strudele, etc.

INGREDIENTE:
Oua1 buc
Ulei de floarea soarelui1 linguri
Otet de vin1 linguri
Sare0.25 linguriteun varf de lingurita
Faina alba calitate superioara500 gcantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Unt200 g
MOD DE PREPARARE:1)Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare2)Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.
3)Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.




Mai lasati 15 min sa se odihneasca.






4)Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.

5)Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 minute.

6) Dupa o jumatate de ora, scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt.


7)Aluatul il rulati din nou si il lasati la frigider inca 30-60 de minute, timp dupa care il puteti folosi la placinte.














No comments:

Post a Comment