Tuesday 20 September 2011

Pachetele cu ciuperci

Ingrediente:

1/2 pachet aluat congelat foietaj
1/2 kg ciuperci pleurotus
sare
piper
o legatura ceapa verde
100 ml vin alb
un galbenus
o lingura de smantana
1/2 legatura patrunjel
o lingura ulei
o lingura seminte de chimen

Mod de preparare:

Se spala si se taie ciupercile cat mai fin, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit. Cand a devenit translucida, se pun ciupercile si se lasa cateva minute impreuna. Apoi se toarna vin si se lasa pana ce se evapora. Se pune patrunjelul, smantana si se potriveste cu sare si piper. Se lasa din nou pana scade smantana.
Aluatul decongelat se imparte in patru si fiecate bucata se intinde usor cu sucitorul. Se pune umplutura, se impacheteaza si se pune cu galbenus. Se presara chimenul si se dau pachetelele la cuptor.

No comments:

Post a Comment