Thursday 15 September 2011

Pachetele cu ciuperci

Ingrediente:

1/2 pachet aluat congelat foietaj
1/2 kg ciuperci pleurotus
sare
piper
o legatura ceapa verde (eu am folosit capa rosie si ceapa alba)
100 ml vin alb
un galbenus
o lingura smantana
1/2 legatura patrunjel
o lingura ulei
o lingura seminte de chimen

Mod de preparare:

Se spala si se taie ciupercile cat mai fin, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit. Cand a devenit translucida, se pun ciupercile si se lasa cateva minute impreuna. Apoi se toarna vin si se lasa pana se evapora. Se pune patrunjelul, smantana si se potriveste de sare si piper. Se lasa din nou pana scade smantana. Aluatul decongelat se imparte in 4 si fiecare bucata se intinde usor cu sucitorul. Se pune umplutaura, se impacheteaza si se unge cu galbenus. Se presara chimenul si se dau pachetelele la cuptor.


Portii: 4
Preparare:15 min
Fierbere 30 min
Coacere 15 min





POFTA BUNA!

No comments:

Post a Comment