Saturday 7 January 2012

Tiramisu

Ingrediente:

24 piscoturi
500 ml frisca
300 g branza mascarpone
2 galbenusuri
150 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri wisky
cafea
cacao

Mod de preparare:

Se pune apa sa clocoteasca si se face cafea pentru doua cesti. Se lasa la rece, se strecoara ca sa nu aiba zat si se adauga coniac si wisky.
Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauaga branza mascarpone si se amesteca incontinuu 15 minute. Secretul unei creme tari este s afie amestecata cat mai mult.
Intre timp se bate frisca cu zaharul vanilat si esenta de vanilie si se lasa la rece.
Se predateste o forma dreptunghiulara, nu foarte inalta. Se inmoaie fiecare piscot in cafeaua amestecata cu alcoolul, se aseaza un strat de piscoturi, un stratde crema mascarpone. Dupa ce se termina crema si piscoturile se acopera cu frisca. Se orneaza cu cafea solubila sau cu ciocolata rasa. Se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servita.





 POFTA BUNA!

No comments:

Post a Comment