Saturday 7 January 2012

Salata de icre cu paine

Ingrediente:
 
50 gr icre de peste
3 felii franzela proaspata
5 linguri lapte
2 linguri suc de lamaie + putin pentru inceput
3 linguri apa minerala
1 ceapa mica
ulei

Mod de preparare: 

Daca icrele sunt in saramura se acopera cu apa si se lasa 30 minute. Se scurg apoi de apa folosind o sita de ceai sau tifon. Daca nu sunt puse cu sare,  se sare  acest pas.
Se stropeste painea rupta bucatele cu lapte si se sfarma apoi cu o furculita.Icrele se pun intr-un vas pe abur si se tin cateva minute pana le simtiti fierbinti, amestecand in ele in acest timp. Icrele calde se sparg mai usor.
Se pun icrele peste paine impreuna cu putin suc de lamaie si cu o lingura de lemn se freaca bine totul astfel incat sa se sparga din icre.
Apoi se adauga incet ulei, in fir subtire si amestecand continuu, exact ca si la maioneza.  Punem ulei pana icrele devine foarte consistenta. Stropim atunci cu 1 lingura apa minerala si continuam sa turnam ulei pana sosul devine iar consistenta. Stropim iar cu 1 lingura apa si iar adaugam ulei pana redevine consistenta. Iar stropim cu apa minerala si iar adugam ulei pana icrele stau pe lingura. La final condimentam cu sare (daca icrele au fost in saramura nu e necesar), piper, adaugam ceapa tocata cat mai fin si adaugam sucul de lamaie.
Se aseaza salata intr-un bol si se decoreaza dupa plac cu masline, patrunjel sau felii de gogosari murat.


No comments:

Post a Comment