Friday 6 January 2012

Peste in aluat

Ingrediente:

 2 pesti, doua lamai, un ou, rozmarin, sare, piper precum si alte condimente pentru peste

Ingrediente pentru aluat:

400 g faina, 100 g unt sau margarina, 1 ou, o lingurita de sare, 1 praf de copt, 100g seminte de floarea soarelui, susan, mac

Mod de preparare:

Amestecam faina cu lingurita de sare, praful de copt, oul, untul si putina apa si framantati un aluat tare. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider o jumatate de ora. Intre timp se curata pestele de intestine, se spala bine si se usuca pe prosoape absorbante.Se condimenteaza si se umple cu felii de lamaie si se stropeste cu zeama de lamaie.Aluatul scos de la frigider se se intinde in doua foi, se infasoara fiecare pesteavand grija sa se lipeasca bine aluatul si se preseaza bine cu mana pentru a lua forma pestelui.  Se ung cu un ou batut si se presara seminte in loc de solzi. Se coace in cuptorul preincalzit 30-40 minute la foc mic.

 





No comments:

Post a Comment