Friday 6 January 2012

Salata de boeuf

Ingrediente:

700 g carne de pui, 400 g cartofi, 4-5 morcovi mai mari, 2 radacini patrunjel, 2 cepe,  o radacina telina, un borcan de mazare, 300 g castraveti murati, 100 g gogosari in otet, 500 ml maioneza, sare, piper, delikat 

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune carnea de pui la fiert in apa rece cu un praf de sare,si dupa ce ii luam spuma,adaugam ceapa,si fierbem la foc potrivit. Putem sa adaugam la fiert unul sau doi morcovi, pentru a da gust carnii. Cand carnea este fiarta ceapa se arunca.
Legumele fierte: cartofii, morcovii, telina, patrunjelul se fierb si se taie marunt dupa ce se racesc. Castravetii si gogosarii se taie marunt dupa ce se scurg bine.Mazarea, daca e din cutie, o fierbi 5 minute; daca e congelata, se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de surplusul de apa,de la fiert,sau din conserva.
Se pun toate legumele taiate intr-un vas adanc si adaugati si mazarea.Se pune sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine salata cu trei sferturi din maioneza si o lingura de mustar.
Se aseza ingredientele pe un platou, sefiniseaza cu o spatula, adaugand la suprafata salatei, restul de maioneza ramas, si  se decoreaza cu fasii de gogosari si /sau castravete,masline etc.





Pofta Buna!

No comments:

Post a Comment