Friday 6 January 2012

Salata de boeuf cu carne de vita

Ingrediente:

un kg cartofi, 4 morcovi, o radacina de telina, 200 g mazare, 5 castraveti murati, 200 g carne de vita, maineza din 3 oua.

Mod de prepaare:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa multa, in vas acoperit.Separat, carnea si restul legumelor se pun la fiert, ca pentru supa. Apoi s escurg bine si se toaca marunt. Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja si se taie si ei marunt, iar castravetii se taie in doua, se pun in strecuratoare si dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.Legumele taiate, carnea si jumatate din cantitatea de maioneza se amesteca, s elasa 10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare. Apoi, se aseaza pe un platou si se niveleaza cu un cutit cu lama lunga trecut prin apa rece. Se acopera cu restul maionezei care, la fel se niveleaza cu un cutit cu lama lunga. Decorarea finala este obligatorie, dupa imaginatia fiecarei gospodine.



No comments:

Post a Comment