Friday 6 January 2012

Supa de praz cu cartofi

Ingrediente:

4 cartofi albi mari, 3 fire de praz, 1 radacina patrunjel, 1 felie telina, 3 linguri ulei, 850 ml supa de legume, 150 ml vin alb demisec, 1 tija telina, marar verde, sare, piper.


Mod de preparare:

Se curata cartofii, se spala, se taie cuburi. Prazul se taie rondele, cu tot cu partea verde. Se amesteca carofii si prazul cu telina, patrunjelul. Se pun intr-o cratita cu sare si ulei si se calesc sub capac, amestecan din cand in cand sa nu se prinda. Dupa ce se inmoaie legumele se adauga supa si vinul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba20-30 minute pana cand toate legumele sunt patrunse. Se lasa vasul deoparte, se lasa sa se raceasca putin si apoi se strecoara supa. Se trec legumele prin blender pentru a se obtine un pireu fin. Se suntiaza pireul cu supa in care au fiert legumele si se potriveste gustul cu sare si piper. Se lasa din nou la fiert doua trei clocote. Se serveste calda, garnisita cu marar verde si rondele de praz.

Pofta Buna!





No comments:

Post a Comment