Saturday 7 January 2012

Peste la gratar

Ingrediente:

 800 g peste
3 linguri ulei de masline
o capatana usturoi
sare
piper macinat
2-3 fire busuioc verde
2-3 lamai
frunze de salata pentru ornat

Mod de preparare:

Se spala bucatile de peste in cateva jeturi de apa rece si apoi se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie. Bucatile de peste se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece o jumatate de ora.
Intre timp se pregateste sosul  din usturoiul pisat amestecat cu ulei, sare si acrit cu zeama de lamaie.
Se pune gratarul sa se incinga, se aseaza bucatile de peste, dupa 5-10  inute se intorc, ca sa nu s elipeasca. Dupa ce s-au rumenit se pot servi pe frunze de salata verde, cu sos de usturoi si se orneaza cu fire de busuion si lamaie.

No comments:

Post a Comment