Monday 20 February 2012

Tort cu aroma de cafea

Ingrediente:

Pentru blat

200 g unt
6 oua
6 linguri nuca macinata
200g zahar pudra
125 g faina
un praf de sare
cacao

Pentru crema:

2 plicuri cafea instant
200 g branza mascarpone
200 g frisca
o lingurita esenta de cafea de la Dr Oetker
4 albusuri
200 g zahar
100 g boabe de cafea
300 g alune macinate si coapte

Pt sirop:

200 ml apa
5 linguri cafea
6 linguri de zahar
coaja de la o lamaie

Pt decor

ciocolata topita
frisca lichida
floricele decor

Mod de preparare:

Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale, unul cate unul, un praf de sare si, la sfarsit se pun nuca macinata si faina cernuta, precum si cacao. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 140-150 grade timp de 20-30 minute.
In acest timp se prepara siropul de cafea, din zahar, cafea, apa si coaja de lamaie. Se fierb pana ce ajunge la jumatate, apoi se lasa la rece.
Pentru crema se bat albusurile spuma cu zaharu. Se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si, la final, se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se lasa cateva minute la rece.
Dupa ce s-a facut blatul, se scoae, se raceste, se taie in trei, se insiropeaza si se imbraca in crema. 
Pe lateral se orneaza cu frisca, iar deasupra se pune ciocolata topita si flori decorative.


 

No comments:

Post a Comment