Saturday 25 February 2012

Fasole batuta

Ingrediente:

500 g fasole boabe
2 morcovi
1 pastarnac
5 cepe
4 catei de usturoi
2 lingurite bulion
ulei
sare boia
1 foaie de dafin
patrunjel pentru decor

Mod de preparare:

Speli fasolea si o lasi la inmuita cateva ore in apa calduta. O pui la fiert si pana fierbe schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apa pui morcovul si pastarnacul curatate si fierbi, la foc mic, pana fasolea este bine fiarta.
Intre timp, calesti ceapa tocata intr-o lingura de ulei incins pana devine sticloasa, condimentezi dupa gust cu sare, piper si boia. Pui foaia de dafin si bulionul si mai lasi cateva minute.
Scurgi fasolea, scoti legumele si o mixezi cu cateii de usturoi pisati si doua lingurite  de ulei  sau mai mult dupa preferinte. Se potriveste gustul cu condimente. Daca este prea groasa se mai adauga apa. Se serveste cu ceapa prajita deasupra si ornata cu patrunjel.



No comments:

Post a Comment