Monday 6 February 2012

Crap cu legume la cuptor

Ingrediente:

crap
1 kg cartofi
300g morcovi
400 g ciuperci
3 ardei capia
2 cepe
1 capatana de usturoi
200 ml vin
zeama de lamaie
sare
piper
condimente pentru peste

Mod de preparare:\

Pestele se curata de solzi, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si alte condimente pentru peste. Crapul se unge cu ulei de maslinesi se lasa intr-un platou pana se pregatesc legumele.
Legumele se toaca marunt si se condimenteaza cu sare, piper, delicat. Am umplut  crapul cu ciupercile amestecate cu ardei, ceapa, morcov si cativa cartofi. Cartofii se pun pe langa crap, intr-o tava unsa cu ulei. Se stropeste crapul cu suc de lamaie, se pune vinul alb sau rosu, se adauga putina apa, o lingura de ulei si delicat si se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Dupa ce se scoate de la cuptor, crapul se stropeste cu suc de lamaie, se presara patrunjel peste si se serveste cu garnitura de cartofi sau salata verde.





No comments:

Post a Comment