Tuesday 28 February 2012

Ardei grasi umpluti cu varza si conopida

Ingrediente:

5-6 kg. ardei gras
- 4 verze potrivite
- boabe de piper
- 3 fire de hrean subtiri
- morcov
- conopida
- 150 g. sare grunjoasa
- 4-5 litri apa
- cateva frunze de visin
- cateva frunze de telina

Mod de preparare:

Se da pe razatoarea mare varza si morcovul. Se freaca cu sare. Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti: In capatul fiecarui ardei am indesat cate un buchetel mic de conopida. Am pastrat si cateva buchetele pe care le-am pus in borcan, alaturi de cateva rondele de morcov dupa ce am pus ardeii umpluti in borcan.
Pentru saramur: se pune apa la fiert cu sare si piper. Pentru a calcula cata  apa este necesara, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa ;)
Se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga.




No comments:

Post a Comment