Monday 17 October 2011

Salam de biscuiti cu rahat



 INGREDIENTE:

-700 gr de biscuiti
-325 gr rahat
-100 ml lapte
-100 gr zahar
-250 gr stafide lasate 30 min in esenta de rom
-2 liguri cacao
-1 pachet si 75 gr margarina
-zahar vanilat
-zahar pudra pt ajutor la taiat rahatul


Mod de preparare:

Ce nu imi place mie la prepararea salamului de biscuiti este etapa cu taierea rahatului... care se lipeste de cutit de degete... de tot... Asa ca folosesc zahar pudra pentru a ajuta sa nu se mai lipeasca , chiar si intre ele bucatile de rahat. Nu rezolva problema in totalitate , dar ajuta...

Biscuitii o parte zdrobiti cu sucitorul si restul rupti cu mana....

Zaharul, margarina, laptele si cacaoa se pun pe foc pana se topeste zaharul.
Se lasa cateva minute sa se racoreasca, se adauga stafidele cu tot cu esenta de rom, se adauga rahatul... se amesteca, apoi se adauga si biscuitii.
Se lasa aprox 15 min dupa care se pun in folie alimentara, se da forma de salam si se ruleaza

No comments:

Post a Comment