Monday 17 October 2011

Prajitura cu lamaie si portocala






  • Ingrediente

    Blat:


    200 gr unt

    70 gr zahar

    240 gr faina

    3 lingurite coaja portocala



    Crema:

    60 gr faina

    200 gr suc lamaie, portocala

    (eu am pus o lamaie si 2 portocale)

    4 oua mari

    220 gr zahar

    3 lingurite coaja potocala








  • Mod de preparare

    Pentru blat, amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untulla temperatura camerei, si framantam cu mana pana rezulta o bila omogena si compacta.
    Intindem aluatul obtinut direct (cu mana) in tava pe hartia de copt si o intepam cu furculita.
    Eu am udat hartia de copt pentru a se inmuia si sa se muleze mai bine pe tava.
    Dam la cuptorul incins pentru 15 minute (cand se coloreaza usor pe margini e gata).
    Pentru crema care va merge la cuptor, amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugam faina si sucul de lamaie, portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute
    Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema. O mai dam pentru 15-20 minute la cuptor.







  • Mod de servire

    O lasam sa se raceasca complet dupa care o taiem si o pudram.






  • No comments:

    Post a Comment