Monday 10 October 2011

Prajitura Sfaramata

Ingrediente:

pt aluat: 250 g faina plus o lingura, 2 oua, 100 g unt, 100 g zahar, un praf de copt, o lingura otet.
pt umplutura: un kg mere, scortisoara, sare

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se pune si untul taiat bucatele mici  si se faramiteaza. Apoi se adauga ouale batute si praful de copt stins cu otet. Se framanta si se formeaza un aluat elastic, din care se opreste o cantitate asemanatoare unei mingi de tenis, iar restul se intinde si se aseaza in tava de copt. Merele se rad si se scurg de sucul lor, se presara cu scortisoara, apoi se repartizeaza uniform pe toata suprafata tavii in care este foaia de aluat. Bucata oprita de aluat se amesteca cu lingura de faina si se trece pur si simplu pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara razatura peste mere si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

Reteta preluata din Revista libertatea pentru femei, nr 6-2011

No comments:

Post a Comment