Tuesday 18 October 2011

Pui intreg cu cartofi la cuptor

Ingrediente:

  • un pui intreg
  • 2 lingurite rozmarin
  • 2 lingurite condimente pui
  • 100 ml ulei
  • 1/2 kg cartofi
  • sare si piper
Mod de prarare:


Se condimenteaza puiul intreg cu un amestec bazat pe rozmarin. Jumatate din amestecul de rozmarin se adauga  la o jumatate de kilogram de cartofi taiati taraneste. Prepararea puiului la cuptor este extrem de simpla. Punem uleiul intr-un castron, adaugam rozmarinul, condimentele pentru pui, sare si piper dupa gust, apoi amestecam toate ingredientele.
Spalam bine puiul intreg, il lasam putin sa se scurga iar apoi il parlim pentru a fi siguri ca nu mai are puf. Ungem puiul intreg cu amestecul de rozmarin pe toate partile, inclusiv in interior. Pentru a obtine o carne aromata si frageda, lasam puiul acoperit de condimente sa stea in frigider macar cateva ore . Deoarece uleiul aromat cu rozmarin va aluneca de pe pui, din cand in cand trebuie sa il ungem iarasi.
Scoatem puiul intreg din marinata de ulei cu rozmarin si il asezam in mijlocul tavii. Curatam si taiem cartofii, apoi ii amestecam cu uleiul aromat care ne-a ramas. Punem cartofii in jurul puiului si, optional, putem adauga in tava cateva linguri de apa sau vin alb. Introducem tava in cuptorul incins si lasam puiul intreg la cuptor 40 minute (la foc mediu). Cum insa durata difera destul de mult in functie de tipul cuptorului, cel mai bine este sa incercam puiul atunci cand observam ca acesta s-a rumenit. Pentru a nu se usca, din cand in cand trebuie sa deschidem cuptorul si sa turnam peste pui cateva linguri din sosul format in tava (si, in cazul in care cuptorul nu coace uniform, sa schimbam pozitia tavii sau a puiului).


No comments:

Post a Comment