Wednesday 28 December 2011

Turta dulce

Ingrediente:

175 g unt
250 g zahar
250 g miere
1 ou
1 praf de copt
500 g faina
1 lingura cacao
scortisoara
cuisoare

Mod de preparare:

Untul se topeste si se amesteca cu mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca.  Se amesteca in alt vas restul ingredientelor: faina, cacao, praful de copt, oul batut bine si condimentele. Se combina apoi cele doua amestecuri  si se framanta aluatul de turta dulce.  Se acopera cu folie si se baga la frigider cateva ore.
Dupa doua trei ore se scot din frigider  si se intinde aulatul in foaie potrivit de subtire si se decupeaza cu ajutorul formelor speciale.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se incinge cuptorul. Se lasa turtele dulci la copt aproximativ 20 - 30 minute.
Dupa ce se scot de la cuptor turta dulce se poate decora.

Pt decorare:

 Pentru glazura se freaca un albus cu zahar pudra. In acest amestec se pun si cateva picaturi de lamaie.
Deasemenea am cumparat cateva creioane pentru decorare si bombonele.

 POFTA BUNA!

No comments:

Post a Comment