Tuesday 20 December 2011

Creier pane

Ingrediente:

700g creier
2 oua
Faina
Pesmet
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Se pune creierul de porc intr-un vas cu apa si se lasa aproximativ doua ore pentru a iesi sangele din el.  Dupa aceea se muta creierul intr-un caston.
Intr-o cratita se pune apa cu sare , apoi se adauga creirul  si se fierbe cam 10 minute. Intre timp spuma formata se indeparteaza cu spumiera. Dupa fierbere creierul se scurge si se sara.
Intr-un castron se bat cele doua oua si se pune sare si piper dupa gust. Se ia cate o bucata de creier si se da prin faina, prin ou si apoi prin pesmet.
Creierul se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei si se rumeneste frumos pe ambele parti. Creierul prajit se pune pe o farfurie peste care se pune un servetel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.

Creierul pane se poate servi atat cald cat si rece  alaturi de diferite garnituri. Eu am sevit creierul pane cu muraturi.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment