Ingrediente
Blat:200 gr unt
70 gr zahar
240 gr faina
3 lingurite coaja portocala
Crema:
60 gr faina
200 gr suc lamaie, portocala
(eu am pus o lamaie si 2 portocale)
4 oua mari
220 gr zahar
3 lingurite coaja potocala
Mod de preparare
Pentru blat, amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de portocala, adaugam untulla temperatura camerei, si framantam cu mana pana rezulta o bila omogena si compacta.Intindem aluatul obtinut direct (cu mana) in tava pe hartia de copt si o intepam cu furculita.
Eu am udat hartia de copt pentru a se inmuia si sa se muleze mai bine pe tava.
Dam la cuptorul incins pentru 15 minute (cand se coloreaza usor pe margini e gata).
Pentru crema care va merge la cuptor, amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugam faina si sucul de lamaie, portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute
Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema. O mai dam pentru 15-20 minute la cuptor.
No comments:
Post a Comment