Sunday 19 February 2012

Batoane cu cereale

Ingrediente:

400 g amestec fulgi de porumb, musli, fructe uscate, 100 ml frisca lichida, 100 g zahar, 3 linguri de miere, 125 g unt, 1 praf de scortisoara

Mod de preparare:

Caramelizezi zaharul, adaugi untul taiat bucatele si lasi sa fiarba, la foc mic, pana se topeste caramelul, apoi dai vasul deoparte de foc. Adaugi frisca lichida, mierea, scortisoara si amesteci bine.
Torni amestecul peste fulgii de porumb, musli, fructe uscate si amesteci bine ca sa fie bine cuprinse de caramel. Tapetezi o tava medie cu hartie de copt, torni compozitia preparata, o nivelezi cu o spatula, apasand bine, si introduci tava in cuptorul incins pentru 20 minute.
Scoti tava, pozitionezi prajitura sub forma de bastonase. Lasi prajitura sa se raceasca in tava. Prajiturile sunt crocante, aromate, foarte potrivite pentru micul dejun alaturi de un pahar cu lapte.











No comments:

Post a Comment